Kantelbakken gezocht? Dan ben je hier aan het jusite adres! Palraco biedt een uitgebreide waaier van oplossingen op gebied van stapeling, behandeling en intern transport van uw producten aan.

Kantelbakken kopen

Kantelbakken zorgen ervoor dat afval snel afgevoerd kan worden naar de afvalcontainer die doorgaans buiten het bedrijf is geplaatst. Ze zijn te verdelen in diverse groepen: kiepbakken met een bijgeleverde kanteltraverse, kantelbakken te kantelen vanop de bestuurdersstoel van de heftruck, zelfkantelende kantelbakken en onderlossers. Ze worden soms ook wel afvalcontainers of milieucontainers genoemd.

Bij kantelbakken met een kantelmechanisme wordt het kantelmechanisme opgenomen met de vorken van de heftruck of door de kraan. Bij de heftruck kan de bestuurder de kantelbak ontgrendelen vanop de bestuurdersstoel. Door het gunstige lastpunt wordt de draagkracht van de vorkheftruck volledig benut en kan met behulp van de trekkabelontgrendeling ook op grote hoogte worden geledigd.

Bij de zelfkantelende kiepbakken wordt de bak op de rand van een afval- of materieelcontainer geplaatst of door druk tegen de containerrand uit te oefenen, kantelt de bak vanzelf.

Bodemklepcontainers bieden door de compacte bouwvorm een optimaal vulvolume en door het gunstige lastzwaartepunt is het mogelijk om de volledige draagkracht van de heftruck te benutten. Het grote openingsbereik van de ééndelige bodemklep biedt daarnaast een volledige lediging, ook bij grote materialen.

Om vloeistoffen van vaste stoffen te scheiden worden sommige kantelbakken voorzien van een aftapkraan en een zeef. Palraco levert deze kantelbakken in gelakt en verzinkte versie.

Bakken die niet kantelen, maar waar ook vloeistoffen in opgevangen worden of voor de veiligheid waar vaten of IBC’s op gezet worden, noemen we milieucontainers, vloeistoffencontainers, opvangbakken of lekbakken. Van deze producten kunnen wij een uitgebreid gamma leveren. Tegenwoordig worden deze ook meer en meer gevraagd in een kunststof uitvoering, omdat dit een lichter materiaal is voor het transporteren of verplaatsen.

Voor het opslag en handling van batterijen, gevaarlijke of brandbare stoffen kunnen wij u op maat gemaakte kasten, containers of opvangbakken leveren.

Palraco biedt een uitgebreide waaier van oplossingen op gebied van stapeling.

Vraag meer info over of een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier, bel ons :+32 (0)12 74 65 65 of mail: info@palraco.be

 

Bekijk ook eens onze pagina's over: Gitterboxen - Paletten - StapelbakkenStapelracks